O VICEPRESIDENTE DA APEHL, JOSÉ MANUEL CELA, DESTACOU NA PRESENTACIÓN "O COMPROMISO DO CONCELLO DE LUGO CO SECTOR DA HOSTALERÍA"

Maite Ferreiro asiste ao inicio do XIX concurso de tapas de Lugo, organizado pola APEHL coa colaboración da área de turismo

O vicepresidente da APEHL, José Manuel Cela, destacou na presentación "o compromiso do Concello de Lugo co sector da hostalería"

Nesta edición participan 43 locales de hostalería da cidade

O concurso celebrarase ata o 24 de novembro, e contará con sorteos para as persoas que degusten as distintas tapas participantes

Maite Ferreiro asiste ao inicio do XIX concurso de tapas de Lugo, organizado pola APEHL coa colaboración da área de turismo

 

 

Lugo, 08 de novembro de 2024. A concelleira de Cultura, Turismo e Promoción da Lingua, Maite Ferreiro, xunto co vicepresidente da Asociación Provincial de Empresarios da Hostalería e Turismo de Lugo (APEHL), José Manuel Cela, participaron no acto de inicio do XIX edición do Concurso de Tapas de Lugo, que se celebrará desde hoxe ata o vindeiro 24 de novembro. O acto de comezo celebrouse no restaurante El Boni, que no ano 2023 resultou gañador deste concurso por cuarto ano consecutivo.

Maite Ferreiro destacou "a importancia do concurso de Tapas para a cidade e para a nosa promoción turística como destino sostible, así como para a hostalería local". Pola súa banda, Cheché Real destacou "o compromiso da área de Turismo co sector da hostalería na realización deste concurso"

Entre o 8 e o 24 de novembro os locais participantes ofertarán as súas tapas a todas as persoas que o desexen, que exercerán de xurado popular para escoller a tapa gañadora do concurso e as finalistas, que serán avaliadas posteriormente por un xurado profesional.

As persoas que o desexen, poderán votar as distintas tapas mediante un cupón de votación individual, que deberá ir selado polos establecementos participantes. Cada tapa poderá ser puntuada cunha nota do 1 ao 5. Todos os cupóns presentados participarán no sorteo de distintos premios, os cupóns participantes cun mínimo de 12 establecementos visitados, participarán no sorte o dunha escapada gastro-relax para dúas persoas no Hotel Abadía de los Templarios, en Salamanca, e os selados por 25 establecementos participarán no sorteo dunha viaxe dunha semana para dúas persoas a París. Ademais, este ano púxose en marcha un novo sorteo a través da rede social Instagram, onde todas as persoas que sigan á APEHL (@eparacomerlugo) e publiquen algunha das tapas participantes coa etiqueta #concursotapaslugo participarán no sorteo de 3 ceas sorpresa para dúas persoas.

A edición 2024 do concurso de tapas de Lugo conta con 43 locales de hostalería participantes distribuídos por toda a cidade: 3 pés, a Laxa, Anda, Antas, Ave César, Bulló Xantar, Casa D'Auga, Colmado 1769-Pazo de Orbán, Desnivel tapas e copas, Devega, Eduri, El Boni (gañador en edicións anteriores), El Dotmas Bas, Galo, Gran Café (Gran hotel de Lugo), Hotel Mercure Lugo Brasas Brancas, Karrusel, La Cosechera de 1977, La pepita Burger Bar, La terraza del Méndez, Las Cinco Vigas, Malizzia Street Food, Mesón El Castillo, O Castor, O Cincuenta e Seis, O Figón, O Mercado, O Portalón do Gordo, O Pote, Orixe do Campo, Ourizo, Paprica (gañador en edicións anteriores), Parada 33, Pasarela, Portal 36, Prebe by Bret, Pulpería o Castelo, San Marcos Café, Santeiro's Terraza, Taberna Pimentel, Tapería Beira, Tapería o Peque e Toni Portela.

Maite Ferreiro asiste ao inicio do XIX concurso de tapas de Lugo, organizado pola APEHL coa colaboración da área de turismo